Меню
Януари 2023
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Виж целия календар
Специалности
Национална програма "Иновации в действие"

ТПГ "Мария Кюри" бе гост на ПГТЛП гр.Попово. Посещението беше организирано благодарение на национална програма "Иновации в действие".

В графика за дейностите при посещението на учители и ученици бяха представени лаборатории по Приложно програмиране, КТТ, Графичен и моден дизайн, разработени от учениците дигитални проекти:"Проект на СМАРТ КОЛА РОБОТ", "Проектиране на АВТОМАТИЗИРАН КОШ- РОБОТ", Игрална дъска "ЛАБИРИНТ" и "LED КУБ".

За нас беше полезно и удоволетворяващо да посетим ПГТЛП, гр. Попово и обменим опит с екипа на гимназията.

 

На 9 - 10 юни  2022 година ТПГ „Мария Кюри“ бе гост на ПГ по Транспорт  гр.Бургас. Посещението беше организирано благодарение на Национална програма „Иновации в действие“. Учениците имаха възможност да разгледат едно иновативно училище, което разполага с богата техника по транспорт, както и  оборудван СТЕМ кабинет. В графика за дейностите при посещението на учители и ученици беше  включено наблюдение на бинарен урок по учебен предмет „Интерактивни методи за преподаване  на съвременните автомобили“, споделяне на добри практики от участниците в мобилността, както и културна програма свързана с посещение на научен център „ПланетУм“  Бургас и остров  Св.Анастасия. След края на програмата всички участници получиха сертификати за активно участие в мобилност по НП „Иновации в действие“.  Обмяната на опит и добри практики бяха  изключително полезни и вдъхновяващи, както за учителите, така и за учениците на ТПГ „Мария Кюри“. За нас беше удоволствие и благодарим на целият екип на ПГ по Транспорт, гр. Бургас.

 

Албум: "Иновации в действие"
1