Меню
Април 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Виж целия календар
Специалности
Национална програма "Иновации в действие"

Учебна 2023/2024 година

В периода 28 - 30 март  2024 година ученици и учители от ТПГ „Мария Кюри“ и още две  училища в страната  Професионална гимназия по химични и хранителни технологии от град Пазарджик и Техническа професионална гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ от град Радомир, обмениха идеи и иновативни практики на среща в Габрово.  Домакин на дейностите по Националната програма „Иновации в действие“ бе Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“. 

Учениците и педагогическите специалисти се запознаха с 14-ти ученически гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, 4-ти ученически духов оркестър, запознаха с презентациите за историята на училището и град Габрово. Пред гостите бяха представени разработки на мобилни приложения в гимназията, различни спортни игри. По-късно в зала „Възраждане“ се състоя дискусия, а денят приключи с театрална постановка на социална тематика. 

На следващия ден преподавателите и учениците посетиха Технологичният парк на Технически университет - Габрово. На територията на Технологичния парк  са обособени 14 лаборатории, групирани в 4 лабораторни комплекса.  Учителите и учениците се запознаха с различните научно-приложни изследвания в областта на мехатрониката и чистите технологии, и им бяха демострирани различни опити.

По време на срещата се създадоха общности между училищата. Учителите обсъдиха иновативните процеси и споделиха резултатите от тях. Обмениха се добри практики, генерираха се нови идеи и продукти, създаде се устойчиво сътрудничество между четирите училищата

 

На 21-22 март  2024 година ТПГ „Мария Кюри“ бе гост на ПГХХТ гр.Пазарджик. Посещението  беше организирано по Национална програма „Иновации в действие“. Учениците
имаха възможност да разгледат едно иновативно училище, което разполага с богата материална база както и много добре оборудвана химична лаборатория. В графика за
дейностите при посещението на учители и ученици беше  включено наблюдение и участие в  интердисциплинарен урок по учебни предмети Чужд език по професията и УП Технология на специалността, също така беше представен биопродукт ,"Соева симфония" и интересни и забавни химични опити ,споделяне на добри практики от участниците в мобилността, както и културна програма свързана с посещение на Исторически музей гр.Пазарджик“. След края на програмата всички участници получиха сертификати за активно участие в мобилност по НП „Иновации в действие“.  Обмяната на опит и добри практики бяха  изключително полезни и  вдъхновяващи, както за учителите, така и за учениците на ТПГ „Мария Кюри“. За нас беше  удоволствие и благодарим на целият екип на ПГХХТ, гр. Пазарджик.

 

Учебна 2022/2023 година

В периода 5-7 април 2023 година ТПГ "Мария Кюри" посети ПМГ "Иван Вазов"-гр.Димитровград по НП "Иновации в действие".

Благодарим за ползотворната среща, отделеното време и хубавите емоции!

 

ТПГ "Мария Кюри" бе гост на ПГТЛП гр.Попово. Посещението беше организирано благодарение на национална програма "Иновации в действие".

В графика за дейностите при посещението на учители и ученици бяха представени лаборатории по Приложно програмиране, КТТ, Графичен и моден дизайн, разработени от учениците дигитални проекти:"Проект на СМАРТ КОЛА РОБОТ", "Проектиране на АВТОМАТИЗИРАН КОШ- РОБОТ", Игрална дъска "ЛАБИРИНТ" и "LED КУБ".

За нас беше полезно и удоволетворяващо да посетим ПГТЛП, гр. Попово и обменим опит с екипа на гимназията.

 

На 9 - 10 юни  2022 година ТПГ „Мария Кюри“ бе гост на ПГ по Транспорт  гр.Бургас. Посещението беше организирано благодарение на Национална програма „Иновации в действие“. Учениците имаха възможност да разгледат едно иновативно училище, което разполага с богата техника по транспорт, както и  оборудван СТЕМ кабинет. В графика за дейностите при посещението на учители и ученици беше  включено наблюдение на бинарен урок по учебен предмет „Интерактивни методи за преподаване  на съвременните автомобили“, споделяне на добри практики от участниците в мобилността, както и културна програма свързана с посещение на научен център „ПланетУм“  Бургас и остров  Св.Анастасия. След края на програмата всички участници получиха сертификати за активно участие в мобилност по НП „Иновации в действие“.  Обмяната на опит и добри практики бяха  изключително полезни и вдъхновяващи, както за учителите, така и за учениците на ТПГ „Мария Кюри“. За нас беше удоволствие и благодарим на целият екип на ПГ по Транспорт, гр. Бургас.

Съдържателен отчет по Национална програма „Иновации в действие“

Самооценка за изпълнението на дейностите по Национална програма „Иновации в действие“

Албум: "Иновации в действие"