Меню
Септември 2021
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Виж целия календар
Специалности
Прием за учебната 2021/2022 година

 

 

 

 

 

 

Специалност: Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти с разширено изучаване на английски  език 
 Професия:  Химик-технолог

Срок на обучение 5 години
Степен на професионална квалификация III

С грижа за здравето и красотата на всеки един  от нас, ТПГ “Мария Кюри” подготвя отлично обучени специалисти в областта на фармацията и козметиката.

Нашите ученици:

  •  Провеждат учебни и производствени практики във водещи фирми от областта на фармацията, парфюмерията и козметиката.
  • Учениците придобиват знания по: Технологията на парфюмерийните производства, процесите и апаратите за приготвянето на козметични препарати;  Технологията на производството на основни групи лекарства и хранителни добавки.
  • Получават отлична подготовка по химия, биология, микробиология, основи на химичните технологии за кандидатстване във ВУЗ

Специалността предоставя възможност за   реализация   във всички наши и международни фирми и компании, специализирани в областта на фармацевтичната,  парфюмерийната и химическата промишленост-  производство на лекарства, хранителни добавки и козметика.

 

Специалност: Машини за гореща обработка на металите - без интензивно и без разширено изучаване на чужд език

Професия: Машинен оператор

Срок на обучение 5 години
Степен на професионална квалификация II

Специалността Машини за гореща обработка на металите осигурява кадри за големи и малки металургични и машиностроителни фирми, каквито в нашия регион има доста. Специалността предоставя възможност за работа във всички държавни и частни фирми за обработка и търговия с метали, експерти и контролни органи    

по технология, оборудване и крайни продукти в  металургията и машиностроенето.

Учениците умеят да работят  с техническа и  технологична документация, да настройват и  управляват металообработващи машини - търсени

специалисти в модерната индустрия!  Учениците в реална работна среда усвояват знания и умения за работа във важен стратегически отрасъл.

 Професията е от т. нар. защитени професии, което показва колко е важна и необходима тя за страната, което води до  материални поощрения и стимули от страна на държавата за училището и учениците, които обучават и са обучавани.

Разполагаме с богата база за обучението по професията машинен оператор, натрупана през годините: табла, сбирки, макети, чертежи и др.

Изучаваме в подробности машините и технологиите, но разбираме и контролираме качеството на суровините и готовата продукция.

В закачки, шеги и усмивки, но и много сериозна работа усвояваме избраната професия и специалност.

Заповядайте да се учим и забавляваме заедно!


 

ДЪРЖАВЕН ПЛАН - ПРИЕМ В VIII КЛАС ПО ПРОФЕСИИ В ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГИМНАЗИИ ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА